Home
Facebook
Twitter
INSTAGRAM

Ervaringen van Ouders

 

72 Responses to Ervaringen van ouders
 • Tussen het moment van de 20 weken echo, waarin naar voren kwam dat onze dochter zou komen te overlijden, en de geboorte zaten twee weken.
  Twee hele verdrietige weken, maar ook twee weken waarin we haar afscheid konden voorbereiden.
  Via het AMC zijn we bij IMA afscheidszorg terecht gekomen.
  Ruth heeft ons in deze periode begeleid en ons in laten zien dat wij, naast dat wij een kindje zouden gaan verliezen, ook ouders zouden worden. Hierdoor kwam de nadruk veel meer te liggen op mooie herinneringen maken in plaats van afscheid nemen.
  Ruth heeft daarnaast ontzettend veel regelwerk bij ons weggenomen waardoor wij ons volledig konden richten op Yara.
  De week van kennis maken en afscheid nemen is voor ons van onschatbare waarde geweest. Wij zijn ontzettend blij dat wij voor IMA afscheidszorg hebben gekozen. Dank je wel Ruth!

 • Wij hebben vrij plotseling afscheid moeten nemen van onze lieve zoon Christophe van bijna vijf maanden oud. Op intuïtie hebben wij in deze stressvolle en nare situatie de keuze gemaakt voor Ima Afscheidszorg. Dat bleek van begin af aan een goede keuze. Karen heeft het afscheid samen met ons vormgegeven en kwam steeds met veel tips om het net nog een stukje mooier te maken. Ze was steeds bereikbaar en beschikbaar en heeft er ook op de dag zelf voor gezorgd dat alles goed verliep. We hebben Christophe daarmee een prachtig en warm afscheid kunnen geven. Veel dank voor alles.

 • Lieve Ruth en Nina,

  Wat hebben jullie het ongelofelijk goed gedaan.
  Van helemaal niks willen en “het” moet meteen weg, naar een prachtig welkom en mooi afscheid.
  Ik kan het niet vaak genoeg zeggen.
  Daan en Michelle hebben ook echt het gevoel gehad dat hun kindjes welkom geheten zijn en dat het een min of meer blije dag was met de geboorte van hun prachtige kinderen.
  Toen kwam een tussendag waarin ze tot steeds meer besef kwamen van afscheid nemen en waarin ze hun grenzen gingen verleggen. Meer tijd aanvragen om bij ze te zijn. Dingetjes als knuffel en foto (van papa, mama en zusje) met tekst meegeven in het mandje.
  Meegaan naar het crematorium omdat ze uiteindelijk toch tot het laatst bij ze wilden zijn.
  Wat zijn zij gegroeid in die paar dagen en wat hebben jullie veel bereikt.
  Vooral gewoon de verhalen. Het vertellen over eigen ervaringen en die van een ander. Dat heeft zeker bij Daan geleid tot steeds meer er over nadenken. En waar Michelle vervolgens gelukkig in mee ging.
  Daarna de dag van het afscheid. Waar zij dachten dat ze in het crematorium in een soort kantoor de kindjes moesten over leggen, werden ze ontvangen in een prachtige ruimte. De beertjes, de kaarsen en vooral ook de namen in hout die daar stonden maakten op hun een onvergetelijke indruk.
  Ze wilden het perse met z’n tweeën doen en waar wij dachten dat ze helemaal ingestort terug zouden komen, kwamen ze bijna gelukkig met een prachtig verhaal terug. Ze zijn die dag diep gegaan maar er waren ook hele mooie momenten. Het heeft een heel goed gevoel achter gelaten en dat is het allerbelangrijkste.
  Ontzettend veel dank voor jullie inzet en het delen van je persoonlijke ervaringen!!

  Lieve groetjes van oma Inge (en opa natuurlijk)

  Oh ja wat ze trouwens ook ontzettend fijn vonden waren de foto’s die meteen gestuurd werden. Ze hadden meteen iets om naar te kijken toen ze die dag thuis kwamen.
  Fijn dat jullie daar aan denken en deze dingen doen en zo snel!

 • 9 maanden uitleven naar het moment dat we haar eindelijk konden zien en knuffelen.. we zaten op een roze wolk. Een dag later zaten we in de ergste nachtmerrie van ons leven. 5 dagen later moesten we afscheid nemen van onze mooie dochter Liv. 
  9 maanden regel je vanalles.. alles is er klaar voor. Maar hier ben je niet klaar voor.. nooit.. Plotseling sta je voor keuzes waar je eigenlijk helemaal niet over na wil denken. Een ding wisten we zeker, we wilden haar het mooiste afscheid ooit geven.. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Hoe ziet een afscheid eruit bij zo’n lief klein meisje? Toch niet donker en grauw zoals op veel begrafenissen?  Hoe regel je alles met de chaos om je heen en al je verdriet?

  Gelukkig was daar Ruth, ze voelde ons aan, ze wist precies de juiste dingen te zeggen en liet ons weten dat er heel veel mogelijk was. Dat het niet alleen een afscheid was, maar ook een Welkom. Ruth kwam met ideeën, maar gaf ons ook alle vrijheid om te zeggen wat we graag wilden. Ruth was er voor ons, haar aanwezigheid en haar persoonlijkheid was zo fijn! en wat was alles goed geregeld.
  We hebben zoveel liefde gevoeld, onze laatste week met onze Liv. Haar afscheid was heel mooi, warm, lievelijk en met een roze gloed.. 
  Voor altijd in ons hart.

  Je bent een topper Ruth, nogmaals heel erg bedankt voor alles!

  Liefs Joffrey en Fleur.
  ♡ Papa en mama van Liv ♡

 • We had a good experience with Ima, Jo-lan was so sweet and supportive during this process. She made sure we could have a beautiful goodbye and she was very empathetic and patient with us. She was very good and diligent and in communicating with us and we felt we were in good hands. Everything from locating the resting place for our son to doing the setup on the day off the burial went seamless. She also took beautiful photos that we can have memories of our child. It was good that we didn’t have to worry about practical things in this difficult time. We could not have wished for better support, thank you Jo-lan and Ima.

 • Dank jullie wel voor het super mooie afscheid wat we mede dankzij jullie hebben gehad van ons prachtige zoontje Julian, op zulke momenten heb je mensen nodig die je kunnen helpen bij het maken van beslissingen waar je nooit eerder voor hebt gestaan maar die ook goed weten wat je meemaakt waardoor je in alle hectiek wel de juiste beslissingen maakt. Jullie hebben ons zo goed en fijn geholpen, niks was teveel en jullie waren er voor ons gezin.
  Ook de de foto’s zijn prachtig geworden en helpen ons enorm bij het verlies.
  Bedankt namens ons!

 • Ruth, we willen je hartelijk bedanken voor alle hulp en steun die we van je hebben gekregen. De manier waarop jij ons hebt verteld over alle opties heeft ervoor gezorgd dat wij de keuzes konden maken die voor ons goed voelden. Ook de manier waarop je je opstelde tijdens het afscheid was precies de houding die wij nodig hadden zonder dat we je dat hebben gevraagd. Dat was echt heel fijn. Hierdoor kijken we met een fijn gevoel terug op het afscheid.

 • Met veel liefde en zorg heeft Jo-lan ons geholpen met de voorbereidingen voor het afscheid van onze kleine Isa. Ook op de dag zelf heeft zij ervoor gezorgd dat we op een mooie manier afscheid hebben kunnen nemen van ons meisje.
  We zijn erg blij met de foto’s die zij deze dag genomen heeft. Het verdriet overheerst nog, maar we kijken absoluut met een goed gevoel terug op deze periode en dag.

  Nogmaals dank, Jo-lan!

 • Wat bijzonder en fijn om in zo’n onmenselijk zware periode, zoveel professionele, betrokken en liefdevolle support te mogen ontvangen van Ima Afscheidszorg. Onze dank gaat uit naar Nina en alle collega’s.

 • Na bijna 23 weken zwangerschap is ons zoontje Rens geboren. Nina heeft ons de afgelopen weken begeleid in deze enorm moeilijke periode. Wij vonden het belangrijk om zoveel mogelijk herinneringen aan ons zoontje over te houden. Door de watermethode hebben wij Rens bijna een week thuis kunnen houden. Nina heeft in het ziekenhuis, bij ons thuis en tijdens de begrafenis prachtige foto’s gemaakt. Hier gaan wij een mooi boek van maken.
  Verder hebben wij het contact met Nina als zeer prettig ervaren. Het is fijn als iemand precies weet wat je doormaakt zonder het te hoeven uitleggen. Met behulp van Nina hebben wij op een goede manier afscheid kunnen nemen van Rens. We hebben ons niet bezig hoeven te houden met praktische zaken en konden al onze aandacht en liefde aan Rens schenken. Nogmaals bedankt voor alles!

 • Wat was het fijn dat Nina er was om ons te helpen in een week waarin alle tijd zo kostbaar is en er zoveel op je afkomt.
  Onze dochter is na 31 weken zwangerschap in de baarmoeder overleden. Na de geboorte wilden wij haar graag mee naar huis nemen en de watermethode bleek daarvoor heel geschikt. Met haar ervaring heeft Nina ons liefdevol op weg geholpen en heeft zij ons het vertrouwen gegeven dit verder zelf te verzorgen. Zo hebben wij thuis in een kleine kring van familie en vrienden onze dochter kunnen verwelkomen en ook weer afscheid van haar kunnen nemen.
  In overleg heeft Nina een aantal dingen voor de begrafenis geregeld. Prettig hoe wij dit samen met haar konden afstemmen en er alle ruimte was voor onze eigen wensen.
  In deze week konden wij heel laagdrempelig contact met Nina opnemen. Zij heeft ons heel professioneel en vanuit haar hart en ervaring begeleid. Zij is liefdevol en zorgvuldig. En heeft prachtige foto’s van onze dochter en van het afscheid gemaakt.
  Wij hadden ons geen betere afscheidszorg kunnen wensen. Bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *