Home
Facebook
Twitter
INSTAGRAM

Ervaringen van Ouders

 

72 Responses to Ervaringen van ouders
 • Toen we onze drieling na ruim 25 weken verloren, stond onze wereld stil. Wat doe je op zo’n moment? Daar heb je als ouder (gelukkig) totaal geen ervaring mee. Ima werd ons aangeraden vanuit het AMC, en jeetje wat zijn we daar blij mee geweest. Francien heeft ons fantastisch geholpen, en mij echt het gevoel gegeven dat ze een luisterend oor voor mij was. Ze wist precies de juiste dingen te zeggen. En wat heeft ze ons goed geholpen om een mooi afscheid voor onze meisjes te regelen. Ook Ruth heeft nog speciaal bij ons thuis prachtige houten letters afgeleverd. Ik kan niet met woorden omschrijven hoe fijn ik de steun vond, en nog steeds vind. Ik wens geen enkele ouder het verlies van een kindje toe, maar mocht het dan toch gebeuren dan hoop ik dat ze net zo goed gesteund worden als dat wij zijn. Dankjewel Francien en Ruth, ik ben jullie eeuwig dankbaar.

  • Wat was het fijn dat Nina er was om ons te helpen in een week waarin alle tijd zo kostbaar is en er zoveel op je afkomt.
   Onze dochter is na 31 weken zwangerschap in de baarmoeder overleden. Na de geboorte wilden wij haar graag mee naar huis nemen en de watermethode bleek daarvoor heel geschikt. Met haar ervaring heeft Nina ons liefdevol op weg geholpen en heeft zij ons het vertrouwen gegeven dit verder zelf te verzorgen. Zo hebben wij thuis in een kleine kring van familie en vrienden onze dochter kunnen verwelkomen en ook weer afscheid van haar kunnen nemen.
   In overleg heeft Nina een aantal dingen voor de begrafenis geregeld. Prettig hoe wij dit samen met haar konden afstemmen en er alle ruimte was voor onze eigen wensen.
   In deze week konden wij heel laagdrempelig contact met Nina opnemen. Zij heeft ons heel professioneel en vanuit haar hart en ervaring begeleid. Zij is liefdevol en zorgvuldig. En heeft prachtige foto’s van onze dochter en van het afscheid gemaakt.
   Wij hadden ons geen betere afscheidszorg kunnen wensen. Bedankt!

 • Als de grootste nachtmerrie werkelijkheid wordt, wil je als ouders alles op alles zetten om op een goede manier ‘afscheid’ te nemen. Ima afscheidszorg helpt hierbij. maar er is ook veel aandacht voor het welkom heten voor jullie kindje! Zo belangrijk. Bij ons ging het om de vroeggeboorte van onze zoon Thomas , aandacht voor het feit dat je ouders bent geworden, is zo fijn. Ook nemen ze regelzaken van je over, waar je niet mee bezig wilt/kan zijn. Wij hebben de steun als erg fijn en warm ervaren. Als het dan toch moet, dan met Ima afscheidszorg. Evelien, bedankt voor alle steun voor Thomas en met ons!

 • Op 13 november is ons zoontje Hugo geboren. Helaas hebben wij op 16 november weer afscheid van hem moeten nemen. Je komt als ouders in een situatie waar je totaal onbekend mee bent en vooral overladen wordt met moeilijke keuzes. Ruth heeft ons begeleid en voor ons alles een beetje makkelijker gemaakt. Ze heeft ons allerlei opties aangereikt waar wij zelf nog niet overna gedacht hebben en heeft ons ondersteund waar nodig. Wij hebben dit als enorm prettig ervaren. Het contact is enorm laagdrempelig omdat er een whatsappgroep aangemaakt was waar we snelle vragen konden stellen. Bellen is natuurlijk ook goed maar daar zit je in die situatie niet altijd op te wachten. Enorm bedankt voor alle steun en hulp!

 • Op 17 November 2018 is onze zoon Hugo geboren. Jammer genoeg veel te vroeg waardoor hij het uiteindelijk niet kon bolwerken en overleed. Op dat moment kom je in een keer in een geheel andere situatie terecht; van kinderwagens uitzoeken naar het bedenken hoe de crematie er uit moet zien.

  Wij hebben hierbij de hulp gehad van Nina. Zij kwam op de avond van het overlijden voor een eerste gesprek en beide hadden wij gelijk een goed gevoel. Nina begreep ons en dat kwam mede doordat ze sprak uit ervaring.

  De crematie zelf hebben we zeer klein gehouden met alleen directe familie en de support van Nina. Dit was zeer fijn mede doordat ze alles regelt maar wel op de achtergrond blijft. Ze liet ons echt de ruimte en gaf ons de mogelijkheid om in het moment te kiezen. Wat ons betreft is dit het beste wat Ima of in dit geval Nina doet. Als ouder weet je het ook even niet en dus moet je je hart volgen en beslissingen maken op het moment en vanuit emotie. Dit is het beste wat je kan doen.

  Dank je wel Nina voor de hulp en de mooie foto’s.
  Kus, Coen & Lori

 • Op 12 november 2018 is onverwachts na 24 weken onze dochter Bregje geboren.
  Na een lange week van strijd, hoop, liefde en verdriet moesten we de zeer moeilijke beslissing nemen om haar te laten gaan.
  En ineens werden we geconfronteerd met het feit dat we een afscheid moesten gaan regelen.
  Vanuit het WKZ werd ons het advies gegeven om contact op te nemen met IMA.
  Zodoende kwamen we terecht bij Suzan, zij stond ons bij thuiskomst op te wachten.
  Voor ons was dit erg belangrijk, ook om Bregje een mooi plaatsje te geven in haar kamer en we konden meteen met allerlei vragen bij haar terecht.
  Ze heeft voor ons de praktische dingen geregeld en veel tips gegeven (liedjes/gedichten), zodat wij zelf de tijd hadden om een mooi en persoonlijk afscheid te maken voor Bregje.
  Ook haar tips voor de lange vingers met muisjes om ook het leven te vieren en het loslaten van de ballonnen met led-lichtjes hebben ervoor gezorgd, dat ondanks ons grote verdriet, het afscheid zo mooi was als we gewenst hadden.
  Op de dag van het afscheid heeft Suzan nog prachtige foto’s gemaakt, die ons zeer dierbaar zijn.
  Suzan heeft ons met veel liefde en zorg bijgestaan, we hadden niet beter kunnen wensen.
  Uit de grond van ons hart heel erg bedankt hiervoor! ❤

 • Precies een maand geleden is onze mooie dochter Lauren met 40,5 weken stil geboren. De dag ervoor hoorden we het verschrikkelijke nieuws dat haar hartje totaal onverwacht gestopt was… De avond voor de bevalling al contact gehad met Ruth, die ons ons verhaal liet vertellen en al wat tips gaf voor de dag er na. Deze waren enorm waardevol omdat ze in het ziekenhuis niet deze belangrijke dingen rondom het verzorgen van een overleden kindje wisten.

  Ook het contact met make a memory regelden ze we hadden die avond tot laat contact met Nina over de geboorte en afscheid van Lauren. De dag na de geboorte bracht Nina ons mooie meisje thuis. Ze maakte mooie foto’s, was er voor ons en het voelde meteen zo vertrouwd. Ook onze dochter van 4 voelde meteen dat Nina er 1 uit duizenden is..
  Op de dag van het afscheid bracht Nina onze Lauren nog thuis en we brachten haar zelf naar het crematorium. Daar was een mooie dienst, waar Nina sprak en ongemerkt (maar zo waardevol) mooie foto’s maakte.

  Nina en Ruth, bedankt voor jullie goede zorgen!

 • Tijdens onze zwangerschap terecht gekomen bij ima afscheidszorg aangezien we met 12 weken te horen kregen dat onze zoon niet levensvatbaar was. We besloten de zwangerschap uit te dragen dus konden samen goed kijken en denken over het welkom en afcheid van Denley. Nina en Suzan zijn toen bij ons thuis op gesprek gekomen en het voelden meteen heel erg fijn en daarom besloten het welkom en afscheid door Ima te laten verzorgen. Hierna regelmatig contact gehad met beide dames. Suzan heeft samen met ons het afscheid geregeld en begeleid. Wat kijken wij terug naar een emotioneel maar erg mooi afscheid van onze zoon Denley. Het was erg fijn om alle vragen en onzekerheden meteen te kunnen delen waardoor we hierin goed begeleid werden. Dames bedankt voor alles wat jullie voor ons gedaan hebben!
  Liefs, Wesley, Janine en grote zus Kaylinn

 • Lieve Nina,
  We willen je bedanken voor je steun en hulp in de aanloop naar het afscheid van onze Shae Aïsah.
  Je was heel goed bereikbaar en stond meteen helemaal voor ons klaar, wat een verademing in deze nachtmerrie dat jij er voor ons was!
  Als ouder ben je afwezig ivm het leed wat je doormaakt, de manier waarop dit is opgevangen door jou is heel mooi.
  Het heeft veel indruk op de gemaakt hoe je dit leed hebt kunnen verzachten door een mooi afscheid te organiseren en de details erom heen waar je aan hebt gedacht.
  Ik ben je hier heel dankbaar voor en de herinneringen die we hebben gemaakt zijn me voor altijd dierbaar.
  BEDANKT…

 • Op 26-09-2018 stond onze wereld stil nadat we hoorden dat onze dochter Zara In mijn buik was overleden. Via Evelien van Ima hebben we een ontzettend goede, persoonlijke en proffesionele begeleiding gehad vanaf dat moment en ook na haar geboorte op 30-09-2018 en de week die daarop volgde.. We hebben keuzes moeten maken die we nooit hadden kunnen bedenken maar vooral achteraf zijn we heel blij dat alles voor ons zo op zn plaats is gevallen.
  Mede hierdoor hebben we de kostbare tijd die we haar bij ons thuis hadden, ontzettend van haar kunnen genieten! Vanaf het moment dat Evelien bij ons binnen kwam was het goed en dat gevoel is nooit weg gegaan.
  Hiervoor zijn we heel dankbaar!

 • Lieve Nina,

  Wij hebben de verschrikkelijke keuze gemaakt om onze dochter te laten gaan. Dit heeft ons ongekend veel verdriet gegeven maar door JOU werd het afscheid nemen dragelijk vooral omdat jij precies weet hoe wij ons voelen. Ik wil jou en IMA heel veel succes wensen. Nogmaals bedankt voor alle zorg die jullie onze dochter hebben gegeven en ons als ouders en grote zus van ons kleine vlindertje.
  Lieve Nina een beroep wat zo moeilijk lijkt maak jij zo makkelijk door jou persoonlijk aanwezigheid bedankt voor de zorgen en persoonlijk contact jij draagt voor altijd een speciaal plaatje in ons hart.

 • Lieve Suzan en Nina,

  Mijn lieve dochter van 19 jaar was onverwacht maar uiteindelijk met heel haar hart gewenst zwanger.

  Tijdens haar 20 weken echo waar ik als aanstaande oma bij mocht zijn bleek dat haar dochtertje een zeldzame en ernstige aangeboren afwijking had en er daardoor na de geboorte geen levenskansen voor haar zouden zijn.
  Er overheerste alleen maar intens verdriet en zij werd direct doorverwezen naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen waar aansluitend onderzoeken werden gedaan die helaas de diagnose bevestigden.

  Omdat mijn dochter had besloten haar dochter Noor nog even bij zich te willen houden om zo afscheid te kunnen nemen van haar is zij ingeleid en bevallen met 22 weken.
  Ze heeft de bevalling echt zo krachtig, mooi en vol liefde gedaan en Noor werd geboren.
  Net zoals haar moeder geen afscheid wilde nemen van haar wilde zij haar moeder ook nog niet verlaten en heeft tegen alle verwachtingen van de specialisten in nog 31 minuten geleefd.
  En kon Noor daardoor door haar mama nog met heel veel liefde gekust en geknuffeld worden, er is niets in mijn leven dat zoveel indruk op mij (als oma) heeft gemaakt als dat moment.

  En toen was er IMA, ons eerder al aanbevolen door een specialist in het Radboudziekenhuis.
  Suzan en Nina waren voor de geboorte al bij ons geweest en mijn dochter heeft toen al veel met hun kunnen bespreken. Niet alleen hoe zij de afscheidsbijeenkomst zou willen, waarbij echt alles bespreekbaar was, maar ook haar verdriet en angst.
  De lieve en steunende berichtjes in de speciaal aangemaakte app maar ook telefonisch, Suzan en ook Nina waren er echt altijd voor haar.
  De afscheidsbijeenkomst was zo bijzonder en mooi precies zoals mijn dochter het had gehoopt en wat was Suzan geweldig in de organisatie hiervan.
  Ook de foto’s die genomen zijn tijdens de bijeenkomst door Nina zijn zo dierbaar en op een hele mooie manier voel je bij het kijken naar deze foto’s de sfeer die er was.
  Mijn dochter is echt gedragen in deze intens verdrietige periode door de geweldige steun, liefde, respect en deskundigheid van Suzan en Nina en zou ik wensen dat iedere ouder die afscheid moet nemen van hun kindje de support zou kunnen krijgen van IMA afscheidszorg.

  Lieve meiden jullie zijn geweldig, nogmaals dankjewel!

 • Lieve Nina,

  Twee weken geleden hebben we elkaar ontmoet, een dag nadat onze Sven levenloos ter wereld is gekomen. Wij vinden dat je ons op een erg fijne manier hebt begeleid tot aan en tijdens de crematie. Het voelde voor ons goed om te merken dat jij vanuit persoonlijke ervaring weet wat er in zo’n periode op je afkomt en ons tegelijkertijd alle vrijheid gaf om onze eigen persoonlijke keuzes te maken. Complimenten hoe je bij je aanwezigheid tijdens de crematie toch de gepaste afstand wist te vinden. Mede door jouw begeleiding hebben we op een mooie manier afscheid kunnen nemen van onze Sven. Dankjewel!

 • Tot ons grote verdriet kwamen wij er na een eerder voorspoedige zwangerschap van ruim 39 weken achter dat het hartje van onze zoon niet meer klopte. Een dag later, op 28 mei, is Casper geboren. Wij zijn Ruth zeer erkentelijk omdat zij meteen voor ons klaarstond, naar ons verhaal luisterde, suggesties opperde, het regelwerk deed en ons vervolgens de ruimte liet een afscheid voor Casper te organiseren zoals ons dat voor ogen stond.

 • 6 april 2018 is onze mooie tweede zoon Sem geboren, 51 cm & 3860 gram. Sem heeft een ernstige hartafwijking (HLHS), waardoor hij niet lang te leven heeft. Na 5 mooie en dankbare dagen hebben we afscheid moeten nemen van Sem. Hij was echt een vechtertje en hoeft nu niet meer te strijden. We hebben deze 5 dagen zoveel kunnen knuffelen met Sem en foto’s / filmpjes gemaakt. Het maakt het verdriet zeker niet minder, maar erg fijn om terug te kijken.

  Francien heeft ons goed begeleid, erg fijn!
  Sem heeft nog 7 dagen bij ons thuis kunnen zijn in zijn eigen wiegje.
  Alles is goed besproken in overleg , niks was te gek.
  Ook erg fijn dat ze zoveel tijd voor je nemen, je kon altijd terecht met een belletje of appje!

  Wat ook zo fijn is dat er zoveel foto’s zijn gemaakt tijdens de afscheidsdienst en begrafenis, door de foto’s terug te kijken kunnen we deze dag herbeleven.

  Heel fijn dat je in je verdrietigste periode van je leven bij jullie terecht kan. De ervaring en kennis is zo fijn, dat geeft een stukje rust.

  Nogmaals bedankt voor de begeleiding Francien en natuurlijk Ruth.
  Afscheid van onze Sem is precies gegaan zoals we wilden!

 • Het is onbeschrijfelijk wat Ruth voor ons heeft gedaan. Ze heeft ons dag en nacht bijgestaan in het verwerken en begraven van onze gewilde en geliefde tweeling.
  Ik kan me niet voorstellen hoe ik dit proces zonder haar had doorstaan. Je hoopt er nooit meer gebruik van hoeven te maken maar dankzij haar denk ik toch graag terug aan mijn jongens.

 • Lieve Ruth,
  Je was van begin tot eind onmisbaar in onze zoektocht naar het allermooiste welkom en afscheid van onze meisjes. En daar zijn we je heel erg dankbaar voor. Veel liefs, Fred, Katinka, Faas en onze prachtige sterren Kiki en Meijs

 • Totaal onverwacht werd onze allerliefste zoon Sam geboren en ging direct weer van ons heen bij bijna 23 weken zwangerschap. Een immens verdriet ging samen met de puurste vorm van liefde. Direct na de geboorte kwamen we in een rollercoaster terecht waarbij allerlei keuzes gemaakt moeten worden waar we nog nooit in ons leven over hadden nagedacht. Ruth heeft ons op fantastische wijze begeleid in deze heftige periode. Ze gaf ons de juiste richting aan, waarbij ze feilloos aanvoelde wat ze op welk moment moest bespreken. Doordat de praktische zaken gecoördineerd werden door Ruth, konden wij voldoende tijd besteden aan waar het om ging in deze periode, op een fijne manier Sam welkom heten en afscheid nemen met een mooie ceremonie en begrafenis. Naast dit alles was Ruth een hele belangrijke steun en toeverlaat voor ons. Wij bevelen ima afscheidszorg van harte aan.

 • Lieve Nina, We hebben het heel erg fijn gevonden hoe je ons hebt bijgestaan en begeleid. Veel dank voor alles wat je voor ons en Maud hebt betekend. Je bent een enorme steun voor ons. De foto’s die je hebt gemaakt zijn ons erg dierbaar. Ik bekijk ze vaak en heb er veel steun aan. Zo fijn om zoveel mooie momenten vastgelegd te hebben. Heel veel dank. Je maakt echt prachtige foto’s zeg!
  Nogmaals heel veel dank voor al je hulp, steun en begeleiding. We hebben het zo zo fijn gevonden. We denken terug aan een mooie en emotionele dag. ❤

 • Heel fijn dat jullie er waren. Niet alleen vandaag, maar zeker ook bij het welkom heten en afscheid nemen van onze lieve Ciske. Wij kijken terug op een heel liefdevol welkom en een heel liefdevol afscheid. Dat is mede dankzij jullie. Wij (niet alleen Bas en ik, maar onze hele omgeving) vinden het werk dat jullie verrichten heel bijzonder. Door jullie benadering met zoveel gevoel, openheid, en emotie voelde het voor ons alsof we alles aan Ciske hebben kunnen geven wat we konden. Voor ons, en iedereen om ons heen, begeleiden jullie niet alleen het afscheid of de uitvaart. Het is veel, veel meer dan dat! Wij kijken met een warm hart terug op ons contact. Heel waardevol! Dank jullie wel❤

 • Op 3 september 2017 zijn onze lieve dochtertjes Alix en Liza stil geboren. Na een voorspoedige zwangerschap kwam daar na 22 weken een abrupt einde aan. Zwangerschapsvergiftiging en het hellp-syndroom hebben onze droom uiteen doen spatten. Als vader en moeder zit je na de geboorte van je dochters niet te wachten op het organiseren van een afscheidsdienst. Francien heeft ons in de moeilijkste tijd van ons leven, alle organisatorische dingen uit handen genomen. Een zware, mooie dag waar we met een trots gevoel op terug kunnen kijken. Vanaf het eerste contact in het ziekenhuis heeft Francien naast het regelen van de praktische zaken, ook naar ons verhaal geluisterd, naar ons verdriet, onze trots en liefde voor Alix en Liza. Dankzij haar luisterend oor hebben we het afscheid helemaal naar onze wens kunnen uitvoeren en hebben wij de eerste stapjes kunnen zitten in het verwerken van deze verschrikkelijke periode.

  Francien nogmaals hartelijk dank voor je begeleiding en de organisatie van een prachtig afscheid van onze meisjes.

  Saskia en Joeri

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *