Home
Facebook
Twitter
INSTAGRAM

Ervaringen van Ouders

 

72 Responses to Ervaringen van ouders
 • Ons prachtige meisje Sterre overleed nadat ze heel even bij ons is geweest. Drie weken later kijken we terug op de meest ingrijpende periode uit ons leven, waarin wanhoop, liefde en verdriet samen gingen. Doordat Francien ons kon helpen om het welkom en afscheid van Sterre zo goed mogelijk te laten zijn, hebben we nu, ondanks het immense verdriet, een heel tevreden gevoel. Dankzij haar deskundig advies en praktische hulp hebben wij voor Sterre een bijzonder afscheid kunnen organiseren, waarbij we zelf alles konden bedenken en beslissen. Zo is het heel belangrijk voor ons geweest dat we Sterre thuis konden hebben in haar eigen mandje. Francien haar ervaringen en luisterend oor waren heel waardevol.

 • Het inmiddels 6 weken geleden dat onze lieve Maxime geboren en gestorven is. Mede dankzij Ima-afscheidszorg kijken we met een warm gevoel op de periode hieromheen terug en is er niets dat we anders hadden willen doen of waarvan we spijt hebben. Dit hebben we te danken aan de lieve en goede begeleiding.

  We willen Ruth daarom hartelijk bedanken. Ik hoop dat andere ouders die een vergelijkbare verschrikkelijke gebeurtenis moeten meemaken ook de weg naar Ima-afscheidszorg zullen vinden.
  Zonder hen hadden wij niet zo mooi terug gekeken naar iets dat zo ontzettend verdrietig is.

  Roderick en Suzette
  Pien en Noor

 • Op 31 mei 2017 kwamen we er na een zwangerschap van ruim 40 weken achter dat het hartje van onze dochter Ellis niet meer klopte. Op 1 juni 2017 werd zij geboren, onze wereld was ingestort. Diezelfde dag stond Francien ons op een warme en rustige manier bij met de start van al het regelwerk. Ook op de dag van het onvermijdelijke afscheid hebben we ons ontzettend gesteund gevoeld door Ruth en Francien. Het prachtige afscheid was het laatste wat we voor ons lieve meisje hebben kunnen doen.

 • 20 mei 2017 is onze dochter Elisha geboren na een zwangerschap van 29 weken. Het leek goed te gaan maar helaas verslechterde haar situatie steeds meer. Op 21 mei is onze dochter in onze armen overleden. En zo moet je ineens alles gaan regelen.
  Wij hoorden via vrienden over Ima afscheidszorg en zijn nog elke dag blij dat we contact met jullie hebben opgenomen. Mireille kwam bij ons thuis en het voelde goed. Zo liefdevol als ze naar onze dochter was. Geen vraag was te gek en alles kon geregeld worden.
  Dankbaar voor foto’s die gemaakt werden van ons als gezin maar ook van Elisha en haar grote broer Nathanaël en een haar plukje dat afgeknipt is.
  Wij danken jullie voor alle steun en het uit handen nemen van al het geregel! Zonder jullie was het ons niet gelukt deze moeilijke tijd toch een mooi tintje te geven!

  Liefs Jonathan, Ruth en Nathanaël

 • 21 februari 2017 is onze zoon Timo levenloos geboren. Het nieuws dat zijn hartje niet meer klopte was voor ons een bizar zware klap. Onze werelden stortten in en toen kwam het besef dat we ook nog eens een begrafenis/crematie moesten regelen. We hebben Deborah ontmoet van ima afscheidszorg. Iemand waar we op het moment van verdriet helemaal niet op zaten te wachten. Totdat ze binnenkwam en ons met een ontzettend warm hart te woord stond in het moeilijkste gesprek dat we ooit moesten voeren. De rust en de warmte waarmee ze ons ondersteunde, heeft ons hier doorheen geholpen. We hebben hele goeie gesprekken gehad en alle ruimte gekregen om al onze wensen te bedenken en gaandeweg in vervulling te laten gaan. Wij hebben dankzij het uit onze handen nemen van alles wat geregeld moest worden, alle tijd gehad om zoveel mogelijk tijd met elkaar en onze kleine Timo te hebben. We hadden op dat moment tijd nodig voor verwerking en niet voor allemaal papierwerk. Ook erna is het contact fijn geweest en heeft Deborah onwijs veel voor ons betekend. Wij hadden geen mooiere uitvaart kunnen hebben voor onze kleine man.

 • Na onze 20 weken echo bleek er iets helemaal mis, onze dochter bleek een afwijking te hebben die 95% kans op overlijden nog in de buik, vlak voor/na de bevalling en eigenlijk geen overleef kansen gaf. Op zo een moment ga je van intense blijdschap naar complete nachtmerrie. Omdat we tijd nodig hadden om dit tot ons door te laten dringen en te voelen wat we wilden, hebben we er nog 4,5 week over gedaan voor de beslissing viel dat onze Madelief voortijdig ter wereld zou komen. Een keuze tussen twee kwaden. In die periode ben ik langzaam gaan informeren, rond bellen en ik ben gaan kijken bij het uitvaartcentrum in de buurt, daar werden we al zo warm en met veel aandacht ontvangen. De eerste naam die zij daar noemden was Ruth, van Ima-afscheidzorg. We hadden al even contact gehad met de ondernemer die via de verzekering liep, dat liep stroef en voelde alles behalve prettig. Als je je kindje verliest is alles op gevoel, althans bij mij. Toen volgde een lang telefoongesprek met Ruth, waarin al snel duidelijk werd dat zij precies begreep wat dit betekende, hoe je je voelt als moeder van (een eerste) kindje, dat niet zal blijven, en welke zaken er toe doen. Het mooiste vond ik dat Ima de nadruk legt op het ontvangen van je kindje, omdat dit maar zo kort duurt en op het feit dat je ouders wordt, trotse ouders ook nog! De persoonlijke, warme, open en eerlijke manier van begeleiden en adviseren paste enorm bij mij en mijn partner. Dit gaf veel ruimte om het op onze eigen manier te doen, de aanwezigheid en zorgvuldigheid van Ruth was daarbij erg prettig, fijn en ook zeer steunend. Op de uitvaart zelf wist Ruth heel goed op de achtergrond te blijven en toch mooi aanwezig te zijn in betrokkenheid en leiding. Een mooie speech en de foto’s zijn zeer professioneel en van onschatbare waarde.
  Daarnaast kan zij zeer goed relativeren, heeft humor en is alles bespreekbaar. Lieve Ruth bedankt dat je met zorg hebt bijgedragen aan een onvergetelijk mooie dag voor het afscheid van ons zo geliefde kleine meisje. 🙂

 • Op 19 maart is onze tweeling met 23 weken geboren. Als gevolg hiervan zijn ze kort na de geboorte overleden. Wij kregen vanuit het ziekenhuis een aantal foldertjes met informatie. Hier zat ook Ima afscheidszorg bij. Wij twijfelden geen moment na het lezen van de folder en hebben contact opgenomen. We hadden er direct een goed gevoel bij. Die middag is Marije bij ons thuis geweest. Het medeleven en de adviezen hebben wij enorm gewaardeerd. De begeleiding is top geweest en heeft ons veel steun gegeven. Ook het afscheid was bijzonder mooi en precies zoals we het in onze gedachten hadden. Mede dankzij Marije hebben wij Isa & Ivo het afscheid kunnen geven wat we voor ogen hadden. Bedankt!

 • Hi Marga,

  Heel erg bedankt voor de mooie afscheid van Shahin. We hadden heel veel steun aan je en wat mooie foto’s werden er gemaakt…
  We zijn echt blij dat we voor ima uitvaart hebben gekozen.
  Marga heel erg bedankt voor het meedenken we hebben verdriet en pijn, maar met alle steun die we nu krijgen komen we er ooit wel.

 • Op 7 december gingen wij naar het ziekenhuis om de bevalling van onze dochter Soof in te leiden. Daar aangekomen bleek haar hartje niet meer te kloppen. In een wereld die op dat moment stil staat heeft Isabel namens IMA ons zeer professioneel, maar ook zeker persoonlijk geholpen bij alle moeilijke keuzes die we vanaf toen moesten maken.
  Isabel is zeer betrokken en vanuit haar ervaring op de kraamafdeling weet ze goed om te gaan met zowel het gevoel van de ouders als het zakelijke deel rondom de uitvaart.

  Soof is met ons mee naar huis gegaan en is nog een aantal dagen bij ons geweest. Iedere dag kwam Isabel controleren of alles nog goed ging. Als we vragen hadden konden we die direct stellen. Deze betrokkenheid is noemenswaardig! Wij zijn zeer blij voor IMA te hebben gekozen.

  Isabel, super bedankt voor je goede begeleiding en zorgen!

  Liefs,
  Marieke en Luc

 • Bij de 20-weken-echo bleek dat ons zoontje een zeer zware hartafwijking had. We hebben voor hem gekozen en hem pijn willen besparen. Op 22 november is Mees stilgeboren, onze tweede zoon en broertje van Jip.
  Mireille van IMA heeft ons bijgestaan in alles wat we wilden doen voor ons ventje. Daar zullen wij haar altijd dankbaar voor zijn!
  We hebben Mees pas gisteren echt laten gaan en al het verdriet is nog vers. Ons leven staat op z’n kop. Maar we kijken wel terug op een waardig afscheid en prachtige dienst en hopen dat dát ons gaat steunen in de toekomst.
  Liefs

 • Na 2 intense en liefdevolle maanden met onze zoon Jurre kwam het verwachte toch nog onverwacht. Jurre overleed ten gevolge van zijn aangeboren aandoening. Vanaf het eerste contact tot het afscheid voelde goed. We werden uitstekend geholpen waar nodig, maar er was ook volledig begrip voor onze grotendeels zelfstandige invulling van het afscheid. Zeer dierbaar zijn ook de foto’s van de laatste verzorging en het afscheid door IMA gemaakt. Lieve Marije en Ruth, dank voor jullie hulp en liefdevolle begeleiding.

 • Wij wisten dat ons kindje niet levend ter wereld zou komen en kregen van de verloskundige het adres van Ima door. We waren op dat moment op vakantie en via de wiebelige wifi op de camping bekeken we de website, ervaringen, foto’s, vooral zoveel mensen die dit door moe(s)ten maken! We bedachten wat wij wilden en maakten na thuiskomst in Nederland meteen een afspraak met Ruth om bij ons langs te komen. De manier waarop zij de mogelijkheden (er zijn haast geen onmogelijkheden in het proces van afscheid nemen, wat een opluchting was dat!) bespreekt en aangeeft wat er met je kindje zal gebeuren, zijn heel prettig. Geen betutteling, niet om de feiten heen draaien, gewoon de waarheid zonder ons enorm te schokken, een mix tussen eigen ervaringen en ons verdriet en hoop. Precies goed eigenlijk.
  We vonden het super fijn dat ons zoontje een aantal dagen bij ons thuis kon zijn in het koelbedje, dat er foto’s werden gemaakt van het afscheid vanuit huis, dat we niet zelf de contacten met de crematoria in de omgeving hoefden te voeren. Het was echt een opluchting te weten dat een organisatie als Ima bestaat met zulke prachtige, warme mensen als Ruth die zich daarvoor inzetten.
  Heel erg bedankt, Oskar heeft een prachtig afscheid gehad wat ons enorm heeft geholpen in het verdriet dat bij zo’n groot verlies komt kijken!

 • We spraken Ruth rond 00.30u, een paar uur na de geboorte en het noodlottige overlijden van onze dochter Olivia. Overgeleverd aan de emotionele hectiek die ons ten deel viel bleek Ruth onze rots in de spreekwoordelijke branding. Als een mentor hielp zij ons door de bureaucratie heen, zonder een moment de impact van het gebeurde te onderschatten. We keken uit naar de afspraken met Ruth, haar liefkozingen voor onze dochter en haar warme en zeer efficiënte handelen. De afscheidsceremonie is een samenzijn geworden waar we met warme gevoelens en trots op terugkijken. Daar waar er geen scenario’s of richtlijnen klaarliggen is het ongelooflijk prettig dat er mensen zijn als Ruth en Ima Afscheidszorg in het algemeen die kunnen helpen zelfs de moeilijkste momenten vorm te geven. Oprechte dank!

 • op 02-06-2016 kwamen wij erachter bij een zwangerschap van 26 weken dat het hartje van onze Milano niet meer deed kloppen. op dat moment stort je wereld helemaal in elkaar. er komt op dat moment zoveel op je af. dat je niet weet waar je moet beginnen. uit eindelijk moet je een afspraak maken om ingeleid te worden. dat hebben wij op maandag 06-06-2016 laten doen. om 11 uur ingeleid en om 6 minuten over 6 was onze Milano uit eindelijk geboren. door onze verpleegkundige werden wij erop gewezen dat er een afscheidzorg bestond die gespecialiseerd waren in doodgeboren/ overleden kindjes. omdat je eigenlijk zelf niet goed weet wat je moet doen dachten wij dat dit de beste optie was. mensen die weten waar ze het over hebben. en je bij alles kunnen helpen. daarom hebben wij ook hun ingeroepen. om half 9 avond zou jaimie eigenlijk alleen maar langs komen voor een ontmoetingsgesprek omdat wij eigenlijk dachten dat het op dat moment nog niet geboren was. maar dat was het wel. hebben toen een heel fijn gesprekje gehad en dinsdag zou ze weer langs komen om alles te bespreken. omdat maandag al zo heftige dag was. dinsdag kwam Jaimie langs voor een gesprek waar alles in besproken werd. wat eigenlijk een heel naar gesprek hoort te zijn om de crematie van je overleden kindje te regelen werd eigenlijk een heel mooi gesprek! vrijdag 10-06-2016 was om half 3 de crematie, we hadden er zelf voor gekozen de crematie zo kort mogelijk te houden, het was namelijk al pijnlijk genoeg, en wat hebben die damens er een super mooi afscheid van gemaakt!

  ECHT ONWIJS BEDANKT JAIMIE

 • We zijn erg blij dat we bij Ima terecht zijn gekomen, nadat ons mooie meisje Danique onverwachts veel te vroeg en in stilte geboren werd. De verpleegkundige in het ziekenhuis gaf ons een folder mee en het eerste contact diezelfde dag was gelijk erg prettig. In de hectische en verdrietige week die na haar geboorte/overlijden volgde, hebben Ruth en Marije ons op een warme, betrokken en professionele wijze geholpen om Danique een prachtig afscheid te geven. Samen met de foto’s die door jullie gemaakt zijn, hebben we hele mooie herinneringen aan deze dag. Dank voor jullie prettige begeleiding!

 • Na 27 weken zwangerschap bleek ineens dat ons zoontje was overleden. We waren zo gelukkig en ineens stort je wereld dan in. Ruth en Francien hebben ons op een zeer vriendelijke en professionele manier geholpen om, ondanks het onverwachte verdriet, er een mooi en waardig afscheid van te maken. Daar de momenten met ons zoontje zo kort en heftig waren zijn we heel blij dat we op deze lieve manier zijn bijgestaan. Nogmaals dank!

 • Onze prachtige zoon Job werd geheel onverwacht veel te vroeg geboren en overleed tot ons grote verdriet vlak daarna. In het AMC kregen we een folder van Ima en nog diezelfde middag was Ruth bij ons thuis. Dat voelde meteen goed en dat gevoel werd alleen maar sterker in de dagen die volgden. Ruth’s liefdevolle begeleiding was hartverwarmend in deze moeilijke en bijzondere dagen waarin Job bij ons thuis was, we zoveel verdriet hadden maar ook zo van hem genoten. Ruth wist precies de goede dingen te zeggen, toenadering te zoeken of naar de achtergrond te gaan op het juiste moment. Wij hebben haar begeleiding als professioneel, warm en betrokken ervaren, een hele fijne combinatie. Ook heeft Ruth prachtige foto’s gemaakt van Job met ons en met zijn opa’s en oma’s. We kijken dagelijks naar de foto’s en zijn je hier eeuwig dankbaar voor Ruth!
  Op het afscheid waren Ruth en Francien aanwezig die alles coördineerden en zorgden dat het er prachtig uitzag. Ondanks dat het het moeilijkste is wat we ooit hebben gedaan, kijken we er met een warm en tevreden gevoel op terug. Het afscheid was heel mooi en helemaal naar onze wens.
  Lieve dames bedank voor alles!

 • Lieve Francien en Ruth,
  Vorige week woensdag hebben wij afscheid moeten nemen van onze Luit. Een week nadat we het verdrietige en nog onbegrijpelijke nieuws kregen dat onze zoon in stilte geboren zou worden. Vanaf het moment dat we Francien aan de lijn hadden was ze onze steun en toeverlaat in de organisatie van niet alleen het afscheid, maar ook door de adviezen rondom de herinneringen die we met Luit hebben gecreëerd. Bedankt voor alles.

 • Ondanks de treurige gebeurtenis hebben wij een prettig gevoel overgehouden aan de samenwerking met Ruth en Francien. Niks moest, alles mocht. We hadden hele sterke eigen wensen en daar hebben we ons ook hard voor gemaakt en zij regelden dat weer voor ons. Al met al zijn we goed begeleid in het proces. Ook de persoonlijke betrokkenheid hebben wij als zeer prettig ervaren. Niet alleen maar zakelijk geneuzel maar gemeende interesse.
  X van Jess en Mathijs

 • On 9 August our precious angel Kennedy was born sleeping. We never imagined that instead of celebrating the life of our son, we would have to plan a funeral for him. The hospital refereed us to the services of IMA Afscheidzorg and I am glad to have contacted them instead of any other funeral services. The ladies who run this business can relate to women and families who have lost a child and therefore showed a lot of compassion and understanding, the home going for Kennedy was beautiful and Ruth followed up with us even months after our sons funeral. Thank you for your great service and I am happy to know that there are people like you in this world. Most of all you gave us hope that after a storm there is a rainbow. We believe that our son is in paradise and the least we could have given him was a beautiful welcoming to paradise. Once again thank you all.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *