Home
Facebook
Twitter
INSTAGRAM
 

 

50 Responses to ervaringen van ouders
 • Lieve Suzan en Nina,

  Mijn lieve dochter van 19 jaar was onverwacht maar uiteindelijk met heel haar hart gewenst zwanger.

  Tijdens haar 20 weken echo waar ik als aanstaande oma bij mocht zijn bleek dat haar dochtertje een zeldzame en ernstige aangeboren afwijking had en er daardoor na de geboorte geen levenskansen voor haar zouden zijn.
  Er overheerste alleen maar intens verdriet en zij werd direct doorverwezen naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen waar aansluitend onderzoeken werden gedaan die helaas de diagnose bevestigden.

  Omdat mijn dochter had besloten haar dochter Noor nog even bij zich te willen houden om zo afscheid te kunnen nemen van haar is zij ingeleid en bevallen met 22 weken.
  Ze heeft de bevalling echt zo krachtig, mooi en vol liefde gedaan en Noor werd geboren.
  Net zoals haar moeder geen afscheid wilde nemen van haar wilde zij haar moeder ook nog niet verlaten en heeft tegen alle verwachtingen van de specialisten in nog 31 minuten geleefd.
  En kon Noor daardoor door haar mama nog met heel veel liefde gekust en geknuffeld worden, er is niets in mijn leven dat zoveel indruk op mij (als oma) heeft gemaakt als dat moment.

  En toen was er IMA, ons eerder al aanbevolen door een specialist in het Radboudziekenhuis.
  Suzan en Nina waren voor de geboorte al bij ons geweest en mijn dochter heeft toen al veel met hun kunnen bespreken. Niet alleen hoe zij de afscheidsbijeenkomst zou willen, waarbij echt alles bespreekbaar was, maar ook haar verdriet en angst.
  De lieve en steunende berichtjes in de speciaal aangemaakte app maar ook telefonisch, Suzan en ook Nina waren er echt altijd voor haar.
  De afscheidsbijeenkomst was zo bijzonder en mooi precies zoals mijn dochter het had gehoopt en wat was Suzan geweldig in de organisatie hiervan.
  Ook de foto’s die genomen zijn tijdens de bijeenkomst door Nina zijn zo dierbaar en op een hele mooie manier voel je bij het kijken naar deze foto’s de sfeer die er was.
  Mijn dochter is echt gedragen in deze intens verdrietige periode door de geweldige steun, liefde, respect en deskundigheid van Suzan en Nina en zou ik wensen dat iedere ouder die afscheid moet nemen van hun kindje de support zou kunnen krijgen van IMA afscheidszorg.

  Lieve meiden jullie zijn geweldig, nogmaals dankjewel!

 • Lieve Nina,

  Twee weken geleden hebben we elkaar ontmoet, een dag nadat onze Sven levenloos ter wereld is gekomen. Wij vinden dat je ons op een erg fijne manier hebt begeleid tot aan en tijdens de crematie. Het voelde voor ons goed om te merken dat jij vanuit persoonlijke ervaring weet wat er in zo’n periode op je afkomt en ons tegelijkertijd alle vrijheid gaf om onze eigen persoonlijke keuzes te maken. Complimenten hoe je bij je aanwezigheid tijdens de crematie toch de gepaste afstand wist te vinden. Mede door jouw begeleiding hebben we op een mooie manier afscheid kunnen nemen van onze Sven. Dankjewel!

 • Tot ons grote verdriet kwamen wij er na een eerder voorspoedige zwangerschap van ruim 39 weken achter dat het hartje van onze zoon niet meer klopte. Een dag later, op 28 mei, is Casper geboren. Wij zijn Ruth zeer erkentelijk omdat zij meteen voor ons klaarstond, naar ons verhaal luisterde, suggesties opperde, het regelwerk deed en ons vervolgens de ruimte liet een afscheid voor Casper te organiseren zoals ons dat voor ogen stond.

 • 6 april 2018 is onze mooie tweede zoon Sem geboren, 51 cm & 3860 gram. Sem heeft een ernstige hartafwijking (HLHS), waardoor hij niet lang te leven heeft. Na 5 mooie en dankbare dagen hebben we afscheid moeten nemen van Sem. Hij was echt een vechtertje en hoeft nu niet meer te strijden. We hebben deze 5 dagen zoveel kunnen knuffelen met Sem en foto’s / filmpjes gemaakt. Het maakt het verdriet zeker niet minder, maar erg fijn om terug te kijken.

  Francien heeft ons goed begeleid, erg fijn!
  Sem heeft nog 7 dagen bij ons thuis kunnen zijn in zijn eigen wiegje.
  Alles is goed besproken in overleg , niks was te gek.
  Ook erg fijn dat ze zoveel tijd voor je nemen, je kon altijd terecht met een belletje of appje!

  Wat ook zo fijn is dat er zoveel foto’s zijn gemaakt tijdens de afscheidsdienst en begrafenis, door de foto’s terug te kijken kunnen we deze dag herbeleven.

  Heel fijn dat je in je verdrietigste periode van je leven bij jullie terecht kan. De ervaring en kennis is zo fijn, dat geeft een stukje rust.

  Nogmaals bedankt voor de begeleiding Francien en natuurlijk Ruth.
  Afscheid van onze Sem is precies gegaan zoals we wilden!

 • Het is onbeschrijfelijk wat Ruth voor ons heeft gedaan. Ze heeft ons dag en nacht bijgestaan in het verwerken en begraven van onze gewilde en geliefde tweeling.
  Ik kan me niet voorstellen hoe ik dit proces zonder haar had doorstaan. Je hoopt er nooit meer gebruik van hoeven te maken maar dankzij haar denk ik toch graag terug aan mijn jongens.

 • Lieve Ruth,
  Je was van begin tot eind onmisbaar in onze zoektocht naar het allermooiste welkom en afscheid van onze meisjes. En daar zijn we je heel erg dankbaar voor. Veel liefs, Fred, Katinka, Faas en onze prachtige sterren Kiki en Meijs

 • Totaal onverwacht werd onze allerliefste zoon Sam geboren en ging direct weer van ons heen bij bijna 23 weken zwangerschap. Een immens verdriet ging samen met de puurste vorm van liefde. Direct na de geboorte kwamen we in een rollercoaster terecht waarbij allerlei keuzes gemaakt moeten worden waar we nog nooit in ons leven over hadden nagedacht. Ruth heeft ons op fantastische wijze begeleid in deze heftige periode. Ze gaf ons de juiste richting aan, waarbij ze feilloos aanvoelde wat ze op welk moment moest bespreken. Doordat de praktische zaken gecoördineerd werden door Ruth, konden wij voldoende tijd besteden aan waar het om ging in deze periode, op een fijne manier Sam welkom heten en afscheid nemen met een mooie ceremonie en begrafenis. Naast dit alles was Ruth een hele belangrijke steun en toeverlaat voor ons. Wij bevelen ima afscheidszorg van harte aan.

 • Lieve Nina, We hebben het heel erg fijn gevonden hoe je ons hebt bijgestaan en begeleid. Veel dank voor alles wat je voor ons en Maud hebt betekend. Je bent een enorme steun voor ons. De foto’s die je hebt gemaakt zijn ons erg dierbaar. Ik bekijk ze vaak en heb er veel steun aan. Zo fijn om zoveel mooie momenten vastgelegd te hebben. Heel veel dank. Je maakt echt prachtige foto’s zeg!
  Nogmaals heel veel dank voor al je hulp, steun en begeleiding. We hebben het zo zo fijn gevonden. We denken terug aan een mooie en emotionele dag. ❤

 • Heel fijn dat jullie er waren. Niet alleen vandaag, maar zeker ook bij het welkom heten en afscheid nemen van onze lieve Ciske. Wij kijken terug op een heel liefdevol welkom en een heel liefdevol afscheid. Dat is mede dankzij jullie. Wij (niet alleen Bas en ik, maar onze hele omgeving) vinden het werk dat jullie verrichten heel bijzonder. Door jullie benadering met zoveel gevoel, openheid, en emotie voelde het voor ons alsof we alles aan Ciske hebben kunnen geven wat we konden. Voor ons, en iedereen om ons heen, begeleiden jullie niet alleen het afscheid of de uitvaart. Het is veel, veel meer dan dat! Wij kijken met een warm hart terug op ons contact. Heel waardevol! Dank jullie wel❤

 • Op 3 september 2017 zijn onze lieve dochtertjes Alix en Liza stil geboren. Na een voorspoedige zwangerschap kwam daar na 22 weken een abrupt einde aan. Zwangerschapsvergiftiging en het hellp-syndroom hebben onze droom uiteen doen spatten. Als vader en moeder zit je na de geboorte van je dochters niet te wachten op het organiseren van een afscheidsdienst. Francien heeft ons in de moeilijkste tijd van ons leven, alle organisatorische dingen uit handen genomen. Een zware, mooie dag waar we met een trots gevoel op terug kunnen kijken. Vanaf het eerste contact in het ziekenhuis heeft Francien naast het regelen van de praktische zaken, ook naar ons verhaal geluisterd, naar ons verdriet, onze trots en liefde voor Alix en Liza. Dankzij haar luisterend oor hebben we het afscheid helemaal naar onze wens kunnen uitvoeren en hebben wij de eerste stapjes kunnen zitten in het verwerken van deze verschrikkelijke periode.

  Francien nogmaals hartelijk dank voor je begeleiding en de organisatie van een prachtig afscheid van onze meisjes.

  Saskia en Joeri

 • Ons prachtige meisje Sterre overleed nadat ze heel even bij ons is geweest. Drie weken later kijken we terug op de meest ingrijpende periode uit ons leven, waarin wanhoop, liefde en verdriet samen gingen. Doordat Francien ons kon helpen om het welkom en afscheid van Sterre zo goed mogelijk te laten zijn, hebben we nu, ondanks het immense verdriet, een heel tevreden gevoel. Dankzij haar deskundig advies en praktische hulp hebben wij voor Sterre een bijzonder afscheid kunnen organiseren, waarbij we zelf alles konden bedenken en beslissen. Zo is het heel belangrijk voor ons geweest dat we Sterre thuis konden hebben in haar eigen mandje. Francien haar ervaringen en luisterend oor waren heel waardevol.

 • Het inmiddels 6 weken geleden dat onze lieve Maxime geboren en gestorven is. Mede dankzij Ima-afscheidszorg kijken we met een warm gevoel op de periode hieromheen terug en is er niets dat we anders hadden willen doen of waarvan we spijt hebben. Dit hebben we te danken aan de lieve en goede begeleiding.

  We willen Ruth daarom hartelijk bedanken. Ik hoop dat andere ouders die een vergelijkbare verschrikkelijke gebeurtenis moeten meemaken ook de weg naar Ima-afscheidszorg zullen vinden.
  Zonder hen hadden wij niet zo mooi terug gekeken naar iets dat zo ontzettend verdrietig is.

  Roderick en Suzette
  Pien en Noor

 • Op 31 mei 2017 kwamen we er na een zwangerschap van ruim 40 weken achter dat het hartje van onze dochter Ellis niet meer klopte. Op 1 juni 2017 werd zij geboren, onze wereld was ingestort. Diezelfde dag stond Francien ons op een warme en rustige manier bij met de start van al het regelwerk. Ook op de dag van het onvermijdelijke afscheid hebben we ons ontzettend gesteund gevoeld door Ruth en Francien. Het prachtige afscheid was het laatste wat we voor ons lieve meisje hebben kunnen doen.

 • 20 mei 2017 is onze dochter Elisha geboren na een zwangerschap van 29 weken. Het leek goed te gaan maar helaas verslechterde haar situatie steeds meer. Op 21 mei is onze dochter in onze armen overleden. En zo moet je ineens alles gaan regelen.
  Wij hoorden via vrienden over Ima afscheidszorg en zijn nog elke dag blij dat we contact met jullie hebben opgenomen. Mireille kwam bij ons thuis en het voelde goed. Zo liefdevol als ze naar onze dochter was. Geen vraag was te gek en alles kon geregeld worden.
  Dankbaar voor foto’s die gemaakt werden van ons als gezin maar ook van Elisha en haar grote broer Nathanaël en een haar plukje dat afgeknipt is.
  Wij danken jullie voor alle steun en het uit handen nemen van al het geregel! Zonder jullie was het ons niet gelukt deze moeilijke tijd toch een mooi tintje te geven!

  Liefs Jonathan, Ruth en Nathanaël

 • 21 februari 2017 is onze zoon Timo levenloos geboren. Het nieuws dat zijn hartje niet meer klopte was voor ons een bizar zware klap. Onze werelden stortten in en toen kwam het besef dat we ook nog eens een begrafenis/crematie moesten regelen. We hebben Deborah ontmoet van ima afscheidszorg. Iemand waar we op het moment van verdriet helemaal niet op zaten te wachten. Totdat ze binnenkwam en ons met een ontzettend warm hart te woord stond in het moeilijkste gesprek dat we ooit moesten voeren. De rust en de warmte waarmee ze ons ondersteunde, heeft ons hier doorheen geholpen. We hebben hele goeie gesprekken gehad en alle ruimte gekregen om al onze wensen te bedenken en gaandeweg in vervulling te laten gaan. Wij hebben dankzij het uit onze handen nemen van alles wat geregeld moest worden, alle tijd gehad om zoveel mogelijk tijd met elkaar en onze kleine Timo te hebben. We hadden op dat moment tijd nodig voor verwerking en niet voor allemaal papierwerk. Ook erna is het contact fijn geweest en heeft Deborah onwijs veel voor ons betekend. Wij hadden geen mooiere uitvaart kunnen hebben voor onze kleine man.

 • Na onze 20 weken echo bleek er iets helemaal mis, onze dochter bleek een afwijking te hebben die 95% kans op overlijden nog in de buik, vlak voor/na de bevalling en eigenlijk geen overleef kansen gaf. Op zo een moment ga je van intense blijdschap naar complete nachtmerrie. Omdat we tijd nodig hadden om dit tot ons door te laten dringen en te voelen wat we wilden, hebben we er nog 4,5 week over gedaan voor de beslissing viel dat onze Madelief voortijdig ter wereld zou komen. Een keuze tussen twee kwaden. In die periode ben ik langzaam gaan informeren, rond bellen en ik ben gaan kijken bij het uitvaartcentrum in de buurt, daar werden we al zo warm en met veel aandacht ontvangen. De eerste naam die zij daar noemden was Ruth, van Ima-afscheidzorg. We hadden al even contact gehad met de ondernemer die via de verzekering liep, dat liep stroef en voelde alles behalve prettig. Als je je kindje verliest is alles op gevoel, althans bij mij. Toen volgde een lang telefoongesprek met Ruth, waarin al snel duidelijk werd dat zij precies begreep wat dit betekende, hoe je je voelt als moeder van (een eerste) kindje, dat niet zal blijven, en welke zaken er toe doen. Het mooiste vond ik dat Ima de nadruk legt op het ontvangen van je kindje, omdat dit maar zo kort duurt en op het feit dat je ouders wordt, trotse ouders ook nog! De persoonlijke, warme, open en eerlijke manier van begeleiden en adviseren paste enorm bij mij en mijn partner. Dit gaf veel ruimte om het op onze eigen manier te doen, de aanwezigheid en zorgvuldigheid van Ruth was daarbij erg prettig, fijn en ook zeer steunend. Op de uitvaart zelf wist Ruth heel goed op de achtergrond te blijven en toch mooi aanwezig te zijn in betrokkenheid en leiding. Een mooie speech en de foto’s zijn zeer professioneel en van onschatbare waarde.
  Daarnaast kan zij zeer goed relativeren, heeft humor en is alles bespreekbaar. Lieve Ruth bedankt dat je met zorg hebt bijgedragen aan een onvergetelijk mooie dag voor het afscheid van ons zo geliefde kleine meisje. 🙂

 • Op 19 maart is onze tweeling met 23 weken geboren. Als gevolg hiervan zijn ze kort na de geboorte overleden. Wij kregen vanuit het ziekenhuis een aantal foldertjes met informatie. Hier zat ook Ima afscheidszorg bij. Wij twijfelden geen moment na het lezen van de folder en hebben contact opgenomen. We hadden er direct een goed gevoel bij. Die middag is Marije bij ons thuis geweest. Het medeleven en de adviezen hebben wij enorm gewaardeerd. De begeleiding is top geweest en heeft ons veel steun gegeven. Ook het afscheid was bijzonder mooi en precies zoals we het in onze gedachten hadden. Mede dankzij Marije hebben wij Isa & Ivo het afscheid kunnen geven wat we voor ogen hadden. Bedankt!

 • Hi Marga,

  Heel erg bedankt voor de mooie afscheid van Shahin. We hadden heel veel steun aan je en wat mooie foto’s werden er gemaakt…
  We zijn echt blij dat we voor ima uitvaart hebben gekozen.
  Marga heel erg bedankt voor het meedenken we hebben verdriet en pijn, maar met alle steun die we nu krijgen komen we er ooit wel.

 • Op 7 december gingen wij naar het ziekenhuis om de bevalling van onze dochter Soof in te leiden. Daar aangekomen bleek haar hartje niet meer te kloppen. In een wereld die op dat moment stil staat heeft Isabel namens IMA ons zeer professioneel, maar ook zeker persoonlijk geholpen bij alle moeilijke keuzes die we vanaf toen moesten maken.
  Isabel is zeer betrokken en vanuit haar ervaring op de kraamafdeling weet ze goed om te gaan met zowel het gevoel van de ouders als het zakelijke deel rondom de uitvaart.

  Soof is met ons mee naar huis gegaan en is nog een aantal dagen bij ons geweest. Iedere dag kwam Isabel controleren of alles nog goed ging. Als we vragen hadden konden we die direct stellen. Deze betrokkenheid is noemenswaardig! Wij zijn zeer blij voor IMA te hebben gekozen.

  Isabel, super bedankt voor je goede begeleiding en zorgen!

  Liefs,
  Marieke en Luc

 • Bij de 20-weken-echo bleek dat ons zoontje een zeer zware hartafwijking had. We hebben voor hem gekozen en hem pijn willen besparen. Op 22 november is Mees stilgeboren, onze tweede zoon en broertje van Jip.
  Mireille van IMA heeft ons bijgestaan in alles wat we wilden doen voor ons ventje. Daar zullen wij haar altijd dankbaar voor zijn!
  We hebben Mees pas gisteren echt laten gaan en al het verdriet is nog vers. Ons leven staat op z’n kop. Maar we kijken wel terug op een waardig afscheid en prachtige dienst en hopen dat dát ons gaat steunen in de toekomst.
  Liefs

 • Na 2 intense en liefdevolle maanden met onze zoon Jurre kwam het verwachte toch nog onverwacht. Jurre overleed ten gevolge van zijn aangeboren aandoening. Vanaf het eerste contact tot het afscheid voelde goed. We werden uitstekend geholpen waar nodig, maar er was ook volledig begrip voor onze grotendeels zelfstandige invulling van het afscheid. Zeer dierbaar zijn ook de foto’s van de laatste verzorging en het afscheid door IMA gemaakt. Lieve Marije en Ruth, dank voor jullie hulp en liefdevolle begeleiding.

 • Wij wisten dat ons kindje niet levend ter wereld zou komen en kregen van de verloskundige het adres van Ima door. We waren op dat moment op vakantie en via de wiebelige wifi op de camping bekeken we de website, ervaringen, foto’s, vooral zoveel mensen die dit door moe(s)ten maken! We bedachten wat wij wilden en maakten na thuiskomst in Nederland meteen een afspraak met Ruth om bij ons langs te komen. De manier waarop zij de mogelijkheden (er zijn haast geen onmogelijkheden in het proces van afscheid nemen, wat een opluchting was dat!) bespreekt en aangeeft wat er met je kindje zal gebeuren, zijn heel prettig. Geen betutteling, niet om de feiten heen draaien, gewoon de waarheid zonder ons enorm te schokken, een mix tussen eigen ervaringen en ons verdriet en hoop. Precies goed eigenlijk.
  We vonden het super fijn dat ons zoontje een aantal dagen bij ons thuis kon zijn in het koelbedje, dat er foto’s werden gemaakt van het afscheid vanuit huis, dat we niet zelf de contacten met de crematoria in de omgeving hoefden te voeren. Het was echt een opluchting te weten dat een organisatie als Ima bestaat met zulke prachtige, warme mensen als Ruth die zich daarvoor inzetten.
  Heel erg bedankt, Oskar heeft een prachtig afscheid gehad wat ons enorm heeft geholpen in het verdriet dat bij zo’n groot verlies komt kijken!

 • We spraken Ruth rond 00.30u, een paar uur na de geboorte en het noodlottige overlijden van onze dochter Olivia. Overgeleverd aan de emotionele hectiek die ons ten deel viel bleek Ruth onze rots in de spreekwoordelijke branding. Als een mentor hielp zij ons door de bureaucratie heen, zonder een moment de impact van het gebeurde te onderschatten. We keken uit naar de afspraken met Ruth, haar liefkozingen voor onze dochter en haar warme en zeer efficiënte handelen. De afscheidsceremonie is een samenzijn geworden waar we met warme gevoelens en trots op terugkijken. Daar waar er geen scenario’s of richtlijnen klaarliggen is het ongelooflijk prettig dat er mensen zijn als Ruth en Ima Afscheidszorg in het algemeen die kunnen helpen zelfs de moeilijkste momenten vorm te geven. Oprechte dank!

 • op 02-06-2016 kwamen wij erachter bij een zwangerschap van 26 weken dat het hartje van onze Milano niet meer deed kloppen. op dat moment stort je wereld helemaal in elkaar. er komt op dat moment zoveel op je af. dat je niet weet waar je moet beginnen. uit eindelijk moet je een afspraak maken om ingeleid te worden. dat hebben wij op maandag 06-06-2016 laten doen. om 11 uur ingeleid en om 6 minuten over 6 was onze Milano uit eindelijk geboren. door onze verpleegkundige werden wij erop gewezen dat er een afscheidzorg bestond die gespecialiseerd waren in doodgeboren/ overleden kindjes. omdat je eigenlijk zelf niet goed weet wat je moet doen dachten wij dat dit de beste optie was. mensen die weten waar ze het over hebben. en je bij alles kunnen helpen. daarom hebben wij ook hun ingeroepen. om half 9 avond zou jaimie eigenlijk alleen maar langs komen voor een ontmoetingsgesprek omdat wij eigenlijk dachten dat het op dat moment nog niet geboren was. maar dat was het wel. hebben toen een heel fijn gesprekje gehad en dinsdag zou ze weer langs komen om alles te bespreken. omdat maandag al zo heftige dag was. dinsdag kwam Jaimie langs voor een gesprek waar alles in besproken werd. wat eigenlijk een heel naar gesprek hoort te zijn om de crematie van je overleden kindje te regelen werd eigenlijk een heel mooi gesprek! vrijdag 10-06-2016 was om half 3 de crematie, we hadden er zelf voor gekozen de crematie zo kort mogelijk te houden, het was namelijk al pijnlijk genoeg, en wat hebben die damens er een super mooi afscheid van gemaakt!

  ECHT ONWIJS BEDANKT JAIMIE

 • We zijn erg blij dat we bij Ima terecht zijn gekomen, nadat ons mooie meisje Danique onverwachts veel te vroeg en in stilte geboren werd. De verpleegkundige in het ziekenhuis gaf ons een folder mee en het eerste contact diezelfde dag was gelijk erg prettig. In de hectische en verdrietige week die na haar geboorte/overlijden volgde, hebben Ruth en Marije ons op een warme, betrokken en professionele wijze geholpen om Danique een prachtig afscheid te geven. Samen met de foto’s die door jullie gemaakt zijn, hebben we hele mooie herinneringen aan deze dag. Dank voor jullie prettige begeleiding!

 • Na 27 weken zwangerschap bleek ineens dat ons zoontje was overleden. We waren zo gelukkig en ineens stort je wereld dan in. Ruth en Francien hebben ons op een zeer vriendelijke en professionele manier geholpen om, ondanks het onverwachte verdriet, er een mooi en waardig afscheid van te maken. Daar de momenten met ons zoontje zo kort en heftig waren zijn we heel blij dat we op deze lieve manier zijn bijgestaan. Nogmaals dank!

 • Onze prachtige zoon Job werd geheel onverwacht veel te vroeg geboren en overleed tot ons grote verdriet vlak daarna. In het AMC kregen we een folder van Ima en nog diezelfde middag was Ruth bij ons thuis. Dat voelde meteen goed en dat gevoel werd alleen maar sterker in de dagen die volgden. Ruth’s liefdevolle begeleiding was hartverwarmend in deze moeilijke en bijzondere dagen waarin Job bij ons thuis was, we zoveel verdriet hadden maar ook zo van hem genoten. Ruth wist precies de goede dingen te zeggen, toenadering te zoeken of naar de achtergrond te gaan op het juiste moment. Wij hebben haar begeleiding als professioneel, warm en betrokken ervaren, een hele fijne combinatie. Ook heeft Ruth prachtige foto’s gemaakt van Job met ons en met zijn opa’s en oma’s. We kijken dagelijks naar de foto’s en zijn je hier eeuwig dankbaar voor Ruth!
  Op het afscheid waren Ruth en Francien aanwezig die alles coördineerden en zorgden dat het er prachtig uitzag. Ondanks dat het het moeilijkste is wat we ooit hebben gedaan, kijken we er met een warm en tevreden gevoel op terug. Het afscheid was heel mooi en helemaal naar onze wens.
  Lieve dames bedank voor alles!

 • Lieve Francien en Ruth,
  Vorige week woensdag hebben wij afscheid moeten nemen van onze Luit. Een week nadat we het verdrietige en nog onbegrijpelijke nieuws kregen dat onze zoon in stilte geboren zou worden. Vanaf het moment dat we Francien aan de lijn hadden was ze onze steun en toeverlaat in de organisatie van niet alleen het afscheid, maar ook door de adviezen rondom de herinneringen die we met Luit hebben gecreëerd. Bedankt voor alles.

 • Ondanks de treurige gebeurtenis hebben wij een prettig gevoel overgehouden aan de samenwerking met Ruth en Francien. Niks moest, alles mocht. We hadden hele sterke eigen wensen en daar hebben we ons ook hard voor gemaakt en zij regelden dat weer voor ons. Al met al zijn we goed begeleid in het proces. Ook de persoonlijke betrokkenheid hebben wij als zeer prettig ervaren. Niet alleen maar zakelijk geneuzel maar gemeende interesse.
  X van Jess en Mathijs

 • On 9 August our precious angel Kennedy was born sleeping. We never imagined that instead of celebrating the life of our son, we would have to plan a funeral for him. The hospital refereed us to the services of IMA Afscheidzorg and I am glad to have contacted them instead of any other funeral services. The ladies who run this business can relate to women and families who have lost a child and therefore showed a lot of compassion and understanding, the home going for Kennedy was beautiful and Ruth followed up with us even months after our sons funeral. Thank you for your great service and I am happy to know that there are people like you in this world. Most of all you gave us hope that after a storm there is a rainbow. We believe that our son is in paradise and the least we could have given him was a beautiful welcoming to paradise. Once again thank you all.

 • Lieve Ruth, wij zijn heel dankbaar dat je ons geholpen hebt in deze intens verdrietige en moeilijke periode. De manier waarop je met Job, met ons (Floris en mijzelf) maar ook met onze families bent omgegaan was heel prettig. Dankzij jou heeft Job een waardig en bijzonder afscheid gekregen. Ook speel je een grote rol in hoe wij het verlies van Job een plek geven en gaan geven. We zijn jullie daar altijd dankbaar voor.

 • Lieve Petra en Ruth,

  Vandaag 24/10/2015 hebben wij afscheid moeten nemen van onze mooie dochter Sanne, die helaas niet bij ons heeft mogen zijn. Het was een prachtig afscheid en zonder jullie hulp hadden wij dit niet kunnen doen.
  Dames, super bedankt voor al jullie hulp en steun en alle bezoekjes zowel in het ziekenhuis als bij ons thuis.
  Met jullie hulp hebben wij deze emotionele dag kunnen om toveren in een dag om nooit te vergeten.
  Mede dankzij jullie foto’s hebben wij blijvende herinneringen aan deze mooie dag.

  Groetjes Jenneke, Roeland, Sarah en Sam

 • Er zijn geen woorden om te omschrijven hoe dankbaar ik ben voor Ruth en Petra. Ze hebben er voor gezorgd dat we op een hele mooie manier afscheid hebben kunnen nemen van ons dochtertje Jaleesa, niks was te veel gevraagd, alles wat ik wilde hebben ze geregeld alsof het niks was…..Dank jullie wel

 • Lieve Ruth, Francien en Petra,

  Vorige week maandag overleed onze zoon Mees en veranderde onze toekomst in 1 klap. Kiezen tussen kleur romper en sokjes veranderde in kiezen tussen een mandje of een kistje. Er kwamen dingen op ons af die wij nooit hadden voorzien. Het verdriet was groot en ons hoofd stond totaal niet naar het regelen van de uitvaart van Mees. Wij zijn jullie zo enorm dankbaar voor alles wat jullie gedaan hebben. Na de eerste gesprekken met Francien en Ruth wisten Stefanie en ik dat we de juiste keuze hadden gemaakt. Het delen van de ervaring tijdens het eerste gesprek zorgde ervoor dat wij ons zeer op ons gemak voelden en dat we de uitvaart van Mees in goede handen hadden gegeven. Zaterdag was een schitterende dag, het weer, de familie en vrienden, een mooie Mees en natuurlijk de gehele organisatie. Voor ons een week die voor altijd in ons hart en in ons hoofd zit en o.a. jullie hebben er aan bijgedragen dat dit een zwarte week met een gouden randje is geworden.

  Dankjulliewel voor alles!

  Liefs,

  Mees, Stefanie en Jeroen

 • Lieve Ruth en Petra

  Bedankt voor alles. We zijn echt ontzettend blij dat we voor Ima afscheidzorg gekozen hebben. Ima levert net dat beetje extra wat de uitvaart van je kindje speciaal maakt.

  De professionele begeleiding, het mooie gedicht, de kaarsen, de naam van Ster, de foto’s die tussentijds gemaakt werden en de bezoekjes in het ziekenhuis maken dat ze uitschieten boven de rest.

  Ster heeft een mooi en waardig afscheid gehad waar wij niks aan hadden willen veranderen

 • Ik ben nog iedere dag dankbaar voor de hulp en aanwezigheid van de lieve ima vrouwen toen wij bij de geboorte van onze dochter Maud in de rollercoaster van ontmoeting, geluk, liefde, verdriet en afscheid terecht kwamen!

 • Ima was voor ons een lichtpuntje in de donkere dagen rondom het overlijden van ons zoontje Sem.
  Na ruim 34 weken zwangerschap bleek onze zoon in de baarmoeder te zijn overleden.
  Vol ongeloof en verdriet legden we al snel contact met Francien en Ruth.
  Mede dankzij hen hebben we Sem een heel mooi afscheid kunnen geven.
  De liefdevolle verzorging, het maken van foto’s, het geven van tips etc. heeft ons veel steun gegeven.
  Ima wat fijn dat er mensen zoals jullie zijn. Hartelijk dank voor alles.

 • Ima afscheidszorg heeft ons in de moeilijke tijd goed en professioneel geholpen.
  Het afscheid van onze kinderen was erg mooi en fijn dat Ima er voor ons was. Hoe moeilijk het ook zal blijven, een mooi afscheid helpt bij het verwerken.
  Geen ouder wil erover nadenken om afscheid van hun kinderen te moeten nemen, maar fijn dat Ima er is om je te begeleiden om je met raad en daad bij te staan.
  Wij zijn ze erg dankbaar.

 • Thank you again for helping us getting through this difficult time, we would be lost in sorrow without you. Thank you for starting this company, your job is so meaningful, and you have brought so much love and support to families like us.

 • No words can describe the feelings from yesterday. Blue sky, sunny, all the flowers and teddy bears, our families, the songs, Your words and poem, the environment etc.
  It was the most beautiful farewell we could get for Lucas under this circumstances.

  We went back later in the afternoon and then all the flowers etc was surrounded around Lucas.

  All the photos you have made are fantastic and I think we will look at them everyday from now on.

  Jonas and I can not describe our gratitude towards you.
  Without your strength and your stories, we had never been able to do this!
  You have shown us, that we will be able to go on. Maybe not now, but in the future.

  We really hope we will see you soon again!

  Lots of love
  Cissi & Jonas

 • woensdagmorgen bleek het hartje bij het kindje van Tjerk en Nienke niet meer te kloppen.
  Nog maar 1 maand te gaan, zo oneerlijk, zo verdrietig!
  Donderdagochtend zijn Nienke en Tjerk naar het AMC gegaan, om de bevalling op te wekken.
  Verdriet, elkaar vasthouden, tranen en zakdoekjes.
  Vrijmorgen om 10.00 u. is Maud geboren, ze is zo mooi, een dochter.
  Nienke en Tjerk zijn blij, blij en opgelucht, nu nog druk met van alles.
  Wij zullen nooit met Maud kunnen zwemmen, rennen, fietsen, haar nooit kunnen knuffelen en troosten, maar
  wij zijn blij met Maud, ruimte genoeg in ons hart, Maud gaat gewoon met ons mee, overal heen.
  Tiago onze kleinzoon van Tanja en Tamil, Maud onze kleindochter van Tjerk en Nienke.
  Volgende week, is volgende week …… nu hebben wij nog een kleindochter, zo lief, zo vredig
  Woensdag, is woensdag…………

  En wat hebben Tjerk en Nienke, onze dochter Tanja, de familie van Nienke en wij veel aan jullie, zonder overbodige ballast,
  de rust, de vrede, professioneel met warmte en liefde. Ruth en Francien, die ik vanmiddag een “topwijf” (sorry ;-)) noemde.
  IMA het beste wat je kan overkomen als dit je overkomt!

 • We gunnen het niemand om het verlies van een kindje mee te maken, maar we gunnen iedereen wel de warme zorg die wij hebben ervaren van Ima. We zijn Ima enorm dankbaar, want ze hebben ervoor gezorgd dat we met een warm en goed gevoel terugkijken op het afscheid van onze zoon Siem.
  Onze situatie was nogal bijzonder, omdat Siem 4 weken na zijn geboorte eindelijk uit het buitenland naar huis kwam, en we toen ook pas een afscheid voor hem konden regelen. Petra zorgde ervoor dat wij het aandurfden om ons mannetje te bekijken, en we zijn zo onvoorstelbaar blij dat we dat hebben gedaan. Ze regelde dat we alsnog hand- en voetafdrukjes kregen van onze zoon en hebben Siem 5 dagen thuis kunnen houden voordat we dan echt afscheid van hem moesten nemen… Hoe afschuwelijk dat ook was, onze zoon loslaten, het was een hele mooie en bijzondere dag die precies was zoals we hadden gewild. We hadden niets anders willen doen.
  We missen Siem enorm, maar zijn zo blij dat hij nu dichtbij is en dat Ima heeft gezorgd voor de onvergetelijke dagen samen met Siem thuis en een prachtig afscheid. We dragen de dames een heel warm hart toe en zijn blij dat Ima bestaat. Bedankt!

 • Wat een geweldige uitdaging zijn jullie aan gegaan, en wat mooi om met jullie eigen ervaring deze gezinnen te begeleiden. Wij wensen jullie heel veel kracht en wijsheid om deze taak te volbrengen.Succes!
  Mariska Appel

 • Wat een warme website. Wat belangrijk is dat jullie ingaan op de wensen van de ouders,
  de moeder is ook kraamvrouw, zij heeft begeleiding nodig van de kraamverzorgster.
  Fysieke ondersteuning en in het huishouden extra zorg voor het hele gezin.
  Ik wens jullie veel sterkte en moed voor deze belangrijke taak.
  Liefs Cora.

 • Sterke vrouwen,
  Fantastisch dat jullie dit werk doen. Ik heb als verpleegkundige tijdens mijn opleiding ook stage gelopen op de kraamafdeling waar ik ook verdriet gezien en ervaren heb. Wat mij zeer aangreep was hoe de omgeving kan reageren door te zeggen dat de baby nog geen kennis vergaart, het is niet zo erg.
  Wat jullie informatie betreft is goed. Alles wat bij het begeleiden van een overledene hoort is duidelijk vermeld.
  Ik wens jullie heel veel sterkte toe bij deze moeilijke maar mooie zorg voor een bijzonder persoontje. Margreet de Hoop.

 • Zacht en teder…… Zachtheid en stilte is wat er is als dit je overkomt….stilte voor alles wat groter is dan jij en ik…..Mooi om op deze wijze de stilte te mogen begeleiden. Ik wens jullie veel kracht en liefde toe in dit bijzondere werk in een bijzondere intense ervaring als het verlies van je kindje moeten doormaken.

 • Wat een prachtig initiatief! 35 jaar geleden verloren mijn man en ik na 2 dagen ons dochtertje Eefje. Ze was te vroeg geboren: 29 weken. We mochten haar niet eens meer zien. Dat zou ons te veel binden. Gelukkig zijn, wat dat betreft, de tijden veranderd. Ik wens jullie veel succes toe met dit mooie werk.

 • Wat mooi en stoer dat jullie dit doen. De site ziet er prachtig uit. Ik kreeg er kippenvel van. Hopelijk kunnen jullie een goede bijdrage leveren als ouders met veel verdriet afscheid moeten nemen. Ik wens jullie veel succes.

  Eline

 • Jarenlang heb ik als verloskundige gezinnen begeleid die afscheid moesten nemen van hun pasgeboren kinderen. Helaas heb ik daarbij ook ervaren dat ‘reguliere’ begrafenisondernemers weinig ervaring hebben met het begeleiden van uitvaarten van kinderen, laat staan baby’s. Logisch ook wel, want het gebeurt ook niet iedere dag. Maar toch, als het je gebeurt, wil je begeleid worden door mensen die kunnen begrijpen waar je doorheen gaat en wat je nodig hebt. Ik denk dat het een geschenk uit de hemel is dat jullie dit idee vorm hebben gegeven. Wat had ik het al die ouders al die jaren gegund dat ze door jullie begeleid hadden kunnen worden. Vanaf nu kan het!

 • Lieve vrouwen, ik dank jullie voor jullie warme, passende en professionele zorg vandaag. De afgelopen week zal jullie veel gegeven en gekost hebben. Rust uit na morgen, laat alle ervaringen en indrukken bezinken. Het was me een eer deze reis met jullie te delen. Hele warme, warme omhelzing, Antje Martje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *