Home
Facebook
Twitter
Als welkom heten en afscheid nemen samenkomt

Je hebt zo naar je kindje uitgekeken en nu komen welkom heten en afscheid nemen samen. Dat lijkt een onmogelijke taak. Wij kunnen je hierbij helpen door niet alleen aandacht te besteden aan het afscheid nemen maar juist ook aan het verwelkomen en leren kennen van je baby. Je kindje is geboren en verdient hier zijn eigen plekje. Samen gaan we kijken hoe we hieraan het beste vorm kunnen geven. Jij bent leidend; niets moet en (bijna) alles kan en mag.

ima afscheidszorg verzorgt de uitvaart van baby’s die rondom de geboorte zijn overleden. Je verliest niet alleen je kindje, je bent als moeder ook kraamvrouw. Je hebt een zwangerschap en een bevalling achter de rug. Dat vraagt om speciale zorg.

Bij ima afscheidszorg werken 10 vrouwen uit het hele land die allemaal op hun eigen manier ervaring hebben met het verlies van een baby’tje. Ook hebben we een samenwerkingsverband met Kitty van Dijk van Kleine Ster in Rotterdam.
Wij werken in de provincies Noord-Holland, Zuid Holland, Brabant, Zeeland, Utrecht, Gelderland en Flevoland. Voor de provincies Friesland, Groningen en Drenthe kun je contact opnemen met Claudia Geenen van Kleur Kinderuitvaart.
Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar op 085-877 08 09.
Wij leggen contact met je uitvaartverzekering. In de meeste gevallen worden de kosten van de uitvaart geheel of gedeeltelijk vergoed. We raden je aan om bij ‘veelgestelde vragen’ de vraag over de kosten goed door te lezen zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

opmaak_woorden
opmaak_gedicht

opmaak_sponsoren

 

FOTOEXPOSITIE
Oneindige liefde, als welkom heten en afscheid nemen samenkomt

Geen periode in het leven staat zo in het teken van nieuw leven, verwachten en verwelkomen als tijdens een zwangerschap.
De toekomst is al uitgestippeld en dromen komen bijna uit. En dan gaat het mis. Alles waar je zo op had gehoopt valt uiteen.
Welkom heten wordt afscheid nemen. Het kiezen van rompertjes en sokjes maakt plaats voor het kiezen uit een mandje of kistje.
Niets is meer wat het was. Of toch wel…………

Wat blijft is liefde, warmte en trots. Je bent vader en moeder geworden. Daar verandert niemand iets aan.
Tijdens ons werk bij ima afscheidszorg, waarin we ouders begeleiden bij het afscheid en de uitvaart van hun pasgeboren baby
raken wij keer op keer ontroerd door die liefde en verwondering.

Serie 1:
Start 16 juli 2016 – 30 sept 2016 : stiltecentrum AMC
1 okt 2016- 27 december 2016: stiltecentrum Maastricht UMC+
27 december 2016- 9 maart 2017: besloten in het Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom
14 maart 2017 – 20 juni 2017: stiltecentrum UMC Utrecht

Serie 2:
12 maart 2017 – 12 juni 2017: stiltecentrum OLVG West, Jan Tooropstraat, Amsterdam